Waarom kiezen voor kantoorbeplanting?

De invloed van planten op het werk wordt helaas nog te vaak onderschat. Planten zijn geen overbodige luxe, maar zorgen voor een aangenamere en gezonde werkomgeving.

We zetten de positieve punten eventjes op een rijtje:

Planten voor uw gezondheidsbeleid

Elke onderneming is verplicht een welzijnsbeleid te voeren gericht op de bescherming van de veiligheid en de gezondheid van de werknemers (Wet Welzijn van 4/08/96 BS 18/09/96). Kantoorbeplanting kan daarbij een ideaal hulpmiddel zijn voor het behalen van de doelstellingen.

Planten hebben een goede return on investment

Iedereen werkt graag in een gezonde en aangename werkomgeving. Een eenvoudige en goedkope oplossing is investeren in beplanting. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld nieuw meubilair en schilderwerken. Met een kleinere investering kan u met kantoorplanten zorgen voor een verlaging van uw ziekteverzuim.

Gezonde werkomgeving en gezonde medewerkers

Planten zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Bovendien werken ze ook nog eens geluidsdempend. Door deze eigenschappen optimaal te gaan benutten kan u de gezondheid van uw kantoorruimtes en de werkomgeving drastisch gaan verbeteren.

Er zijn al talrijke studies gedaan naar het effect van planten op de gezondheid van de medewerkers door onder andere de NASA. Ook in België heeft dergelijk onderzoek plaatsgevonden en heeft Aquarella zijn steun verleend.

Betere jobtevredenheid, lagere werkstress, verhoogde productiviteit

Uit verder onderzoek bljkt dat bij het uitvoeren van de zogenaamde creatieve taken de aanwezigheid van planen een zeer hoge en positieve invloed hebben. Voor medewerkers die veelal producerende of repetitieve taken uitvoeren doet u er goed aan om planten te voorzien in de algemene ruimten waar ze kunnen rusten en recupereren.

Planten zijn imagoversterkend

U heeft maar één kans op een eerste indruk. Het is daarom van belang dat het onthaal van uw onderneming er piekfijn uitziet voor uw bezoekers of (potentiële) klanten. Een groene toets zal zorgen voor een aangename sfeer en versterking of bevestiging van uw milieu- en werknemersvriendelijk imago.