Verticale tuin

Geen mooiere verwelkoming dan een begroeide muur als eerste aanblik op een gevel, een verbindingsmuur of in een binnenruimte. Een groene muur kan efficiënt ingezet worden als eyecatcher in een bedrijf, openbare ruimte of winkel.

Verticaal groen

Een tweede toepassing is het groener maken van bouwconstructies, zoals parkings, betonelementen,… Hoe dan ook, een groene gevel is een duurzame toepassing die nauwelijks benutbare oppervlakte inneemt. In ruil zorgt verticaal groen naast een decoratieve functie voor een isolerende werking, akoestische isolatie en verbeterde luchtkwaliteit.

Modulair opgebouwd

Wij gebruiken een uniek en eenvoudig systeem voor onze verticale begroeiing, en dit kan zowel binnen als buiten toegepast worden (Wallflore systems, www.wallflore.eu). Het is een modulair systeem dat zowel in nieuwbouw als bestaande gebouwen kan geïnstalleerd worden. De panelen bestaan uit draadkorven waarin een substraat (steenwol) zorgt voor een ideale groei van wel geselecteerde planten. Een geautomatiseerd systeem, op basis van druppelslangen, zorgt voor voldoende voeding en water, maar is uiteraard niet zichtbaar. De ruime keuze aan planten, in combinatie met het modulair systeem maakt dat ieder project uniek wordt.

Verticaal groen werkt

Download hier onze Green Walls brochure!

De Aquarella Green Walls brochure